Чудове розташування та унікальна природна краса принесли цьому місту прізвисько Перлина Іонічного моря, зробивши його найвідомішим і найважливішим курортом не лише на Сицилії. Таорміна вітає вас у будь-який час року своїм середземноморським кліматом, історичним центром, багатим на визначні пам'ятки, і вражаючим елліністичним театром, звідки відкривається захоплюючий вид на бірюзове море та вид, що простягається аж до узбережжя Калабрії, міста Сіракузи і вершина вулкана Етна.
Визначні пам’ятки
Ізола Белла є символом Таорміни разом із Грецьким театром, мальовничим і спогадливим маленьким островом, який у 2011 році став Регіональним музеєм природи Ізолабелла. Ще одним символом Таорміни є Грецький театр. Він має висічену в скелі печеру, яка ідеально гармонує з навколишнім середовищем, і
пропонує унікальну точку огляду: на півдні гора Етна, затока Наксос і місто Таорміна, а на півночі ви можете помилуватися узбережжям Калабрії з Мессінська протока. Ще одне місце, яке варто відвідати в Таорміні, — площа IX квітня, панорамна тераса з видом на затоку внизу. Площа, наповнена відкритими кафе, є ідеальним місцем, де можна сьорбнути граніту, помилуватися красою Таорміни та мигцем побачити вулкан Етна вдалині. З тераси пройдіть до площі Пьяцца Дуомо, щоб помилуватися соборною базилікою Сан-Ніколо ді Барі 13-го століття з одного боку та фонтаном у стилі бароко, названим на честь 4 фонтанів, з іншого.
Що поїсти в Таорміні
Сицилія всесвітньо відома своєю смачною їжею, і місто Таорміна не є винятком. Кулінарних спокус тут багато, і їх можна знайти всюди. Рулетики з риби-меч обов’язкові. Вони мають арабський вплив і готуються з кедровими горіхами, султанами, лимоном і щіпкою м’яти. Сицилійська капоната отримала свою назву від оригінального приготування з риби капоне, але з роками вона перетворилася на смачну вегетаріанську страву з баклажанами, оливками, цибулею та помідорами.
Pasta alla norma — це свято баклажанів, смажених у поєднанні з томатним соусом і щедрою порцією солоної рікотти. Якщо ви любите перші страви, спробуйте пасту із сардинами, смачну страву, яка поєднує в собі сильний смак сардин із солодкістю султану та кедрових горіхів. А тепер десерт, і в Таорміні заборонено виходити з-за столу без десерту: спробуйте nzuddi, хрустке мигдальне печиво, збагачене апельсиновою стружкою, або cuzzole, обсмажені та посипані цукром шматочки хлібного тіста.