Лигурийське узбережжя відоме своїм мальовничим узбережжям, оточеним з півночі гірським масивом, що захищає його від вітрів.
За м'який та теплий клімат, красиві ландшафти та розкішні курорти Лигурийське узбережжя Італії називають Лигурийською Рів'єрою.
Вздовж усього узбережжя, наче перлини розсипані курортні міста, що захоплюють туристів субтропічними пейзажами, чудовими бухтами з блакитним морем, чистотою облаштованих пляжів та унікальними пам'ятками.
Пляжі
Перебування на лигурийській Рів'єрі немислимо без відпочинку на пляжах, що простяглися від Сан-Лоренцо-аль-Маре до Алассіо і визнані одними з найкращих в Італії.
Кожен має свої переваги та особливості, що дозволяє туристу вибрати пляж для відпочинку за своїм смаком.
Розваги на Лигурийському узбережжі
Для тих, хто не мислить повноцінного відпочинку без розваг, лигурийське узбережжя надає величезні можливості.
Захоплюючі екскурсійні програми, 8 тематичних парків – для допитливих, проведення ритму дискотек, ресторанів, нічних клубів – для любителів нічних розваг.
Шанувальникам активного водного відпочинку чекають заняття дайвінгом і віндсерфінгом, а розім'ятися на суші можна іграми в теніс, гольф або пляжний волейбол.
Веселою атмосферою насичений курортний сезон у Сан Ремо. Місто відоме щорічним пісенним фестивалем та ралі Сан-Ремо.
Із заходом сонця туристи тут поринають у вируюче життя модних нічних закладів та казино.
У містечку Лоано для любителів танців відкрито 3 нічні дискотеки.
Національна кухня
Лигурийська кухня багата вишуканими середземноморськими делікатесами та національними стравами, які можна порівняти з кулінарними шедеврами.
Неповторний смак місцевим стравам надає використання високоякісної оливкової олії та пряних трав.
Пікантним доповненням до знаменитої італійської пасти, багатьох м'ясних та рибних страв є соус «песто», приготований з
оливковою олією, базиліком, часником, кедровими горішками та сиром пармезан.
Надовго запам'ятовується незвичайний смак "pansotti" - великих равіолі з начинкою овочів та трав.
Вони подаються із дивовижним соусом із волоських горіхів.
Родзинка лігурійської кухні – суп із морепродуктів з морським фініком, що мешкає у водах Лігурійського моря молюском.
А на десерт варто скуштувати традиційне шоколадно-горіхове печиво «Поцілунок Аласіо», від якого відпочинок на узбережжі Лігурії здасться надзвичайно солодким і щасливим.