Сучасні кулінарні традиції Франції творять її великі шеф-кухарі. Це люди з плоті і крові, але часом здається, що їх неймовірна гастрономічна магія не підвладна простим смертним. Як перевірити таке спірне припущення? Лише на власному досвіді, побувавши в одному з кращих ресторанів Парижа.
Le Train Bleu
Прямо в будівлі Ліонського вокзалу в Парижі знаходиться сама як там не є справжня машина часу, здатна перенести кожного в кращі часи Belle Époque (Прекрасної епохи). І ім'я цього феномену - «Синій експрес». Все почалося з буфету, що відкрився в 1901 році. Вже тоді відчувався намір власників зробити його одним з найшикарніших і модних місць в столиці. Розкішний імперський стиль втілюється тут у всьому: позолоченій ліпнині, блискучих люстрах, шкіряних меблях, витончених полотнах. Сьогодні Le Train Bleu стабільно входить в топ кращих ресторанів Парижу, куди не соромно запросити королеву, або, принаймны, кінозірку.
В різний час в «Синій експрес» приходили повечеряти Коко Шанель, Сальвадор Далі і Жан Габен.
Що ж стосується кухні та обслуговування, то ресторан і в цьому демонструє високий клас. В меню - істинно французькі страви і вина, немов створені для неквапливого смакування, і це ще один прекрасний спосіб зупинити чудову мить. Середня вартість подорожі в часі - близько 100 € (без напоїв).
Le Jules Verne
Приїхати в Париж і побачити легендарну Ейфелеву вежу - що може бути краще? І все ж це - не межа можливостей і мрій. На 2-му рівні чудового творіння Гюстава Ейфеля, на висоті близько 120 метрів затишно розмістився атмосферний і дуже романтичний мішленывський ресторан «Жюль Верн» - ним керує знаменитий французький ресторатор Ален Дюкасс. Вікна одного з залів Le Jules Verne виходять на внутрішню частину вежі, яка в нічний час підсвічується безліччю вогнів. Зате з іншого боку відкривається захоплюючий панорамний вид на місто, мабуть, найкращий, який тільки можна собі уявити. Марсове поле, Сена, мости, бульвари, купола і дахи Парижу видно як на долоні - і ця картина залишає в пам'яті незабутнє враження.
Les Climats
Вибираючи найкращі ресторани Парижа для пам'ятного вечора, неможливо обійти увагою Les Climats - справжнє царство французької високої кухні. Володар багатьох престижних нагород, серед яких є і зірка «Мішлен», вражає не тільки незрівняно приготованими стравами: крабом з кубиками копченої форелі, соковитим оленячихмфіле або гребінцями en tartare. Кожен пункт меню супроводжує ідеально підібране вино - і майстерності сомельє насправді хочеться аплодувати.
Le Dome
У 1898 році на бульварі Монпарнас відкрився заклад, який сьогодні називають найкращим рибним рестораном в Парижі. І якщо спочатку Le Dome був місцем зустрічей хоч і творчої, але небагатої публіки, то сьогодні пообідати в розкішному залі збираються вельми забезпечені гості.
Ресторан Le Dome пропонує великий, навіть за мірками Парижа, вибір страв з риби і морепродуктів: устриць, кальмарів, восьминогів, гребінців Сен-Жак, лосося, окуня і кефалі, лобстерів, креветок, риби Святого Петра. Всі продукти - свіжі, і в залежності від них меню оновлюється практично щодня.