Тренто - чудове місце для тих, хто хоче зануритися в мистецтво, а також у пишну зелень у пошуках відпочинку.
Довга та колоритна традиція пов’язує його з деякими з найважливішими моментами в історії Італії: розташований у самому серці Альп, він розвивався в римські часи та зберігає багато елементів того періоду.
Тисячолітня історія Тренто завжди була привабливою для різних смаків, як з північної, так і з південної Європи, створюючи унікальну культурну суміш.
Історичний центр міста
Місто, яке чудово поєднує свою альпійську природу з італійською елегантністю, яка проявляється в характерних фасадах історичних будівель у центрі, прикрашених чудовими фресками епохи Відродження.
Що подивитися в Тренто? Доступно так багато визначних пам'яток, ось добірка місць, які варто відвідати:
Історичний центр також усіяний чудовими пам’ятниками та церквами, починаючи з кафедрального собору Тренто, вражаючого комплексу в романському стилі, побудованого в 1212 році: тут проходили офіційні сесії Ради Тренто.
Потім ми переходимо до замку Буонконсільйо, який колись був резиденцією єпископів Тренто з 1200 по 1700 рр., а зараз тут розміщено кілька музеїв.
Окрім мистецтва, тут також багато природи: кожен, хто відвідує Тренто, повинен знайти час, щоб насолодитися нею. Монте-Бондоне, гірський хребет на захід від Тренто, є обов’язковим місцем для любителів снігу, а озеро Тобліно, 15 кілометрів на захід від Тренто, є невеликим високогірним озером на дні долини, оточеним очеретом і характерною рослинністю.
Розваги для туриста
Головна подія, яку не можна пропустити, є типові різдвяні ярмарки Тренто, які приваблюють відвідувачів з усього світу.
Захід, який проходить у різдвяний період під гаслом хорошої місцевої їжі, ремесел, традицій та екологічності.
Фермерський ринок Тренто варто відвідати: щосуботи в центрі міста можна купити місцеві фрукти, овочі, холодне м'ясо, сир і яйця. Їжа, а також хороше вино.
Нарешті, любителі зимових видів спорту не повинні пропустити сноупарк Monte Bordone, до якого легко дістатися з Тренто та повний можливостей для лижників і сноубордистів будь-якого рівня досвіду.
Національна кухня
Кулінарна традиція Трентіно виникла як кухня виживання, тому заснована на скромних, але водночас ситних і насичених інгредієнтах, що характеризується справжнім альпійським походженням, але з впливом сусідніх територій, Венето та Австрії.
Любителям макаронних страв варто відзначити канедерлі — кульки з хліба, яєць, борошна, молока, спецій і трав, які подають із сиром, м’ясом, ковбасками чи овочами; не кажучи вже про Шпецле, невеликі вареники з пшеничного борошна, яєць і води, які подаються в бульйоні або з різноманітними інгредієнтами, включаючи сир, ковбаси та вершки.
Салат карне – смачна яловичина, замаринована сіллю, спеціями та травами, сподобається любителям яскравих смаків.
Та на десерт яблучний штрудель, який містить: яблука, корицю, кедрові горіхи та просочені ромом султани, не потребує особливого представлення.